Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
28

Opnieuw subsidiemogelijkheden voor plattelandsontwikkeling in Drenthe

Gedeputeerde Staten van Drenthe hebben een nieuw openstellingsbesluit bekendgemaakt in het kader van het plattelandsontwikkelingsprogramma POP3. Het gaat om de maatregel 'Trainingen, workshops, ondernemerscoaching en demonstraties'. Aanvragen kunnen worden ingediend van 25 maart tot en met 10 mei 2019. Voor deze periode is een subsidieplafond vastgesteld van € 500.000.

Dit bedrag bestaat voor 50% uit Europese (ELFPO) middelen en voor 50% uit provinciale middelen. De subsidie kan worden verstrekt aan diegene, die de opleiding of andere vorm van kennisoverdracht of voorlichting levert. De regeling is bedoeld voor organisaties, die opleidingen en trainingen verzorgen met  betrekking tot de thema's natuurinclusieve landbouw, precisie- of kringlooplandbouw of de Ontwikkelagenda Melkveehouderij & Natuur. 


De ingediende, volledige aanvragen worden gerangschikt op basis van een aantal selectiecriteria, waaronder effectiviteit en kans op succes / haalbaarheid, innovativiteit, en mate van efficiëntie. Aan elk criterium worden punten en een wegingsfactor toegekend. Projecten met het hoogst aantal punten worden vervolgens als eerste gehonoreerd. Projecten moeten minimaal 33 punten scoren om voor subsidie in aanmerking te kunnen komen. De subsidie bedraagt maximaal € 150.000. Bijdragen van minder dan € 75.000 worden niet verstrekt. 

Terug naar overzicht