Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
28

Opnieuw subsidie voor dorpsinitiatieven in Drenthe

Om het Drentse platteland leefbaar te houden hebben Provinciale Staten in totaal € 25 miljoen beschikbaar gesteld voor een Vitaal Platteland. Een gedeelte van dit bedrag wordt gebruikt om dorpsinitiatieven te ondersteunen. Tussen 2014 en 2018 gebeurt dit in twee rondes per jaar. Het Uitvoeringsbesluit Dorpsinitiatieven Drenthe werd in oktober 2013 voor het eerst geopend. De aanvraagperiode sloot op 6 januari 2014. Er was voor deze ronde € 200.000 beschikbaar, terwijl er voor meer dan € 2,3 miljoen, verdeeld over 138 projectaanvragen, werd ingediend. Daarop hebben Gedeputeerde Staten besloten, de regeling te evalueren.

Er is een nieuw Uitvoeringsbesluit gepubliceerd. De criteria, waaraan moet worden voldaan, om voor subsidie in aanmerking te komen, zijn uitgebreid. Zo worden gemeenten vanaf nu nadrukkelijk gevraagd, om een gedeelte van de cofinanciering (tot 50%) voor hun rekening te nemen. Projectaanvragen die met gemeentelijke cofinanciering worden ingediend, krijgen voorrang bij de beoordeling. Daarnaast speelt bij de beoordeling voortaan ook de leefbaarheidsmonitor een rol.

In 2014 kunnen er aanvragen worden ingediend van 1 maart tot en met 29 april en van 1 augustus tot en met 30 september. Voor beide rondes is € 300.000 beschikbaar.

Terug naar overzicht