Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jan
28

Tweede ronde open oproep 'Eigentijds gebruik van ambachten'

Het Mondriaan Fonds (MONDRIAAN) en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie (SCI) hebben de tweede ronde van de open oproep 'Eigentijds gebruik van ambachten' opengesteld voor het indienen van aanvragen.

De fondsen hebben deze oproep ontwikkeld voor beeldend kunstenaars en ontwerpers om een samenwerking aan te gaan met één of meerdere ambachtslieden en zo eigentijds gebruik van ambachten te stimuleren.

De oproep nodigt kunstenaars en ontwerpers uit met een projectvoorstel te komen dat een gelijkwaardige samenwerking met ambachtslieden versterkt en dat ertoe kan leiden dat het ambacht een duurzame toekomst tegemoet kan gaan. Er is specifiek aandacht voor duurzaamheid en circulariteit in de nieuwe toepassing van het ambacht.

Het gaat om verkenningen, nieuwe gebruiken en/of toepassingen van traditionele en hedendaagse ambachten. Het plan kan diverse vormen hebben, zoals experiment in materiaal en techniek, ontwerpend/artistiek onderzoek of een bijzondere samenwerking binnen een werkplaats-setting of een lab.

Beeldend kunstenaars kunnen een voorstel indienen bij het Mondriaan Fonds, ontwerpers bij het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. Een samenwerking met (studenten van) vakopleidingen strekt tot aanbeveling. Een bijdrage kan ook gezamenlijk met andere kunstenaars worden aangevraagd, in de vorm van een duo of collectief.

De hoogte van de bijdrage wordt per geval bepaald. De deadline van de tweede ronde van de open oproep 'Eigentijds gebruik van ambachten' is 30 maart 2020.

Zie ook: https://www.mondriaanfonds.nl/2020/01/27/uitslag-en-nieuwe-ronde-open-oproep-ambachten/ en https://www.mondriaanfonds.nl/aanvraag/open-oproep-eigentijds-gebruik-van-ambachten/

Terug naar overzicht