Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jan
28

Inschrijving voor de Medische Inspirator prijs 2020 van start

ZonMw heeft de inschrijving voor de Medische Inspirator prijs 2020 geopend.

De Medische Inspirator prijs is een aanmoedigingsprijs voor duurzame samenwerkingsverbanden tussen patiënten, patiëntenorganisaties en onderzoeksgroepen en waar mogelijk met zorgverleners en het bedrijfsleven.

Dit jaar moet het onderzoek gericht zijn op (de ontwikkeling van) innovatieve en relevante medische producten die het leven van mensen met een aandoening/beperking beter maken of moet het gericht zijn op preventie. Onder medische producten worden geneesmiddelen, hulpmiddelen voor diagnostiek en zorg en weefselvervangende producten verstaan.

Het projectresultaat kan variëren van een proof-of-concept voor bijvoorbeeld een nieuwe gentherapie, tot een verbeterde versie van bestaande medicatie gericht op vermindering van bijwerkingen. Projecten die betrekking hebben op organisatie van zorg, zoals vragen met betrekking tot betere afstemming tussen zorgverleners of richtlijnontwikkeling komen niet in aanmerking, evenals projecten voor implementatie van reeds ontwikkelde producten.

Aanvragen moeten worden ingediend door de onderzoeker, samen met patiënt én patiëntenorganisatie als mede-aanvragers.

De winnaar ontvangt een prijs van € 100.000 en nummer twee en drie ontvangen € 75.000 en € 50.000. Daarnaast krijgen de genomineerden een professioneel gemaakte promotievideo. Wel is minimaal 10% private cofinanciering verplicht (in geld of in natura). Het project moet binnen drie maanden na de prijsuitreiking starten, met een maximale looptijd van twaalf maanden.

Aanvragen kunnen tot en met 31 maart 2020 worden ingediend via ProjectNet.

Zie voor meer informatie: https://www.zonmw.nl/nl/subsidies/openstaande-subsidieoproepen/detail/item/medische-inspirator-prijs-2020/

Terug naar overzicht