Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jan
28

Vormgevers geselecteerd voor Open Oproep Productvormgeving

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie riep in augustus 2014 vormgevers op om een voorstel in te dienen, dat is gericht op een van vijf opdrachten voor meubel- en interieurproducten. Uit 144 inzendingen zijn nu vijf ontwerpen geselecteerd.
Het Stimuleringsfonds initieerde deze Open Oproep Productvormgeving om de aansluiting tussen ontwerpers en opdrachtgevers/producenten te verbeteren. Ook is het doel om te stimuleren dat goede ontwerpen daadwerkelijk hun weg naar productie vinden.

De oproep is een samenwerking met Pols Potten, Van Esch, DutZ collection en MD Keramiek. Deze opdrachtgevers zijn tevens producenten en schreven ieder een opdracht uit voor een nieuw product (of een kleine serie producten) voor hun bestaande collectie. Het project is een flankerende activiteit bij de Deelregeling Vormgeving van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

De 144 ingediende voorstellen zijn samen met de opdrachtgevers en een aantal externe adviseurs, die tijdens het traject als coaches optreden, geselecteerd. In de selectie is met name gekeken naar de artistieke kwaliteit van de ontwerpers, het begrip van het materiaal en de mate waarin het ontwerp een nieuwe richting kan geven aan of een toevoeging kan zijn op de identiteit van het merk. De geselecteerde ontwerpers gaan samen met de opdrachtgevers en de coaches de voorstellen ontwikkelen tot een volwaardig product.

Zie hier voor een overzicht van de geselecteerde projecten.

Terug naar overzicht