Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jan
28

Stimuleringsbijdrage voor 15 Twentse initiatieven 'Pilot Spontane Binnenstad'

De eerste tranche van de pilot Spontane Binnenstad heeft 15 nieuwe initiatieven opgeleverd om de binnensteden van Almelo, Borne, Enschede, Hengelo en Oldenzaal (Netwerkstad Twente) te verlevendigen. Deze initiatieven hebben inmiddels een stimuleringsbijdrage uit de pilot ontvangen. Ze voldoen aan het belangrijkste doel van deze pilot: leegstand in de binnensteden te bestrijden en het verlevendigen ervan door nieuwe initiatieven te ontplooien, waarbij ook gezocht wordt naar nieuwe functies.

Vanaf oktober 2014 konden initiatieven worden ingediend voor de pilot Spontane Binnenstad. Voor deze eerste tranche was een budget van € 600.000 beschikbaar. De stimuleringsbijdragen dekken maximaal 25% van de totale begroting van een initiatief. Zie hier voor een overzicht van de projecten die in de eerste tranche zijn gehonoreerd.

Met de toekenning van de verschillende stimuleringsbijdragen is de eerste tranche van de pilot afgerond. Omdat de pilot ook een leerproces is voor een veranderende opstelling van de overheid, gaat de werkgroep Spontane Binnenstad eerst evalueren hoe de eerste tranche is verlopen. Dat betekent dat nieuwe initiatieven op dit moment niet ingediend kunnen worden. Na de evaluatieperiode wordt via diverse kanalen bekend gemaakt hoe de tweede tranche opgestart wordt.

Terug naar overzicht