Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jan
28

Nieuwe ronde werkcheques jongeren regio-Eindhoven aangekondigd

De arbeidsmarktregio Zuidoost-Brabant komt met een nieuwe aanvraagronde voor de werkcheques voor jongeren. De regeling is nog in behandeling en gaat naar verwachting van start per 1 maart 2015. Aanvragen kunnen overigens nu al worden ingediend, maar kunnen pas in behandeling worden genomen in maart (na vaststelling van de regeling). Een werkgever komt in aanmerking voor subsidie, wanneer hij een werkzoekende jongere van 18 tot 27 jaar in dienst neemt uit de regio Zuidoost-Brabant.

De arbeidsmarktregio Zuidoost-Brabant bestaat uit de gemeenten Bergeijk, Best, Bladel, Cranendonck, Eersel, Eindhoven, Heeze-Leende, Nuenen, Oirschot, Reusel-De Mierden, Son en Breugel, Valkenswaard, Veldhoven en Waalre. Een werkgever dient subsidie aan te vragen binnen 10 weken na aanvang van het dienstverband bij (half)jaarcontracten vanaf minimaal 20 uur per week. Overigens komen ook jongeren van 16 en 17 jaar in aanmerking, indien zij vrijgesteld zijn van de leerplicht.

Bij een jaarcontract bedraagt de subsidie (bij een arbeidsovereenkomst van minimaal 32 uur per week) € 3.000. Er is een mogelijkheid tot aanvullende scholingssubsidie van maximaal € 2.500. Bij een leerwerkovereenkomst van minimaal 32 uur per week bedraagt de subsidie € 4.500. Subsidie wordt naar rato vastgesteld als het dienstverband minder is dan 32 uur per week (de minimale omvang van het dienstverband is 20 uur per week).

Bij een halfjaarcontract bedraagt de subsidie (bij een arbeidsovereenkomst van minimaal 32 uur per week) € 1.500. Er is een mogelijkheid tot aanvullende scholingssubsidie van maximaal € 2.500. Bij een leerwerkovereenkomst van minimaal 32 uur per week bedraagt de subsidie € 2.250. Subsidie wordt naar rato vastgesteld als het dienstverband minder is dan 32 uur per week (de minimale omvang van het dienstverband is 20 uur per week).

Terug naar overzicht