Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jan
28

Lancering website 'Brabant C' voor culturele projecten

Via 'Brabant C' stelt de provincie Noord-Brabant € 25 miljoen beschikbaar voor bijzondere culturele projecten. Projecten worden voor maximaal 30% gefinancierd door Brabant C. Nieuw is dat niet alleen de cultuursector wordt uitgenodigd om projectvoorstellen in te dienen, maar ook bedrijven en maatschappelijke organisaties. Brabant C gaat ondernemend financieren en is er dus niet alleen ruimte voor subsidies, maar ook voor participaties en het verstrekken van garanties en leningen.

Aanvragen in het kader van Brabant C worden vanaf 1 maart 2015 formeel in behandeling genomen. Potentiële aanvragers kunnen echter al contact opnemen voor projectideeën, concrete plannen en de optimalisering van projectplannen. De website van Brabant C is inmiddels online. Het aanvraagformulier zal in februari op de site worden geplaatst.

Om in aanmerking te komen voor een projectsubsidie van Brabant C, moet een project voldoen aan een aantal criteria. Brabant C maakt daarbij onderscheid tussen projectsubsidies tot € 65.000 en projectsubsidies van € 65.000 of meer. In het concept-financieringsreglement zijn alle criteria en overige voorwaarden opgenomen. Voor projecten tot € 65.000 bedraagt het subsidieplafond voor de periode van 1 januari 2015 tot en met 15 december 2015 € 1 miljoen. Voor dezelfde periode bedraagt het plafond voor projecten van € 65.000 of meer € 5 miljoen.

Terug naar overzicht