Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

dec
27

Pakket Belastingplan 2024 officieel gepubliceerd

Verlaging percentage EIA
De meest in het oog springende wijziging in het pakket betreft de op Prinsjesdag 2023 al aangekondigde verlaging van het percentage van de Energie-investeringsaftrek (EIA). Dit percentage wordt per 1 januari 2024 verlaagd van 45,5% naar 40%.

Verlenging EIA, MIA, VAMIL
Een niet onbelangrijke wijziging betreft ook de eveneens al eerder aangekondigde verlenging van zowel de Energie-investeringsaftrek (EIA), de Milieu-investeringsaftrek (MIA) als de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL). De regelingen worden alle drie met vijf jaar verlengd tot en met 31 december 2028.

Beperken 30% regeling
Een andere opvallende wijziging betreft de ook al aangekondigde beperking van de 30% regeling oftewel de Regeling extraterritoriale kosten voor ingekomen werknemers (EKIW).

De beperking betreft het stapsgewijs afbouwen van het deel van het salaris dat belastingvrij kan worden betaald. In plaats van maximaal vijf jaar lang 30%, geldt voortaan maximaal 30% voor de eerste 20 maanden, daarna 20% voor een volgende periode van 20 maanden, en ten slotte nog eens 10% voor weer een volgende periode van 20 maanden.

Terug naar overzicht