Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
27

Topsectoren Creatieve Industrie en Life Sciences & Health gaan samenwerken: Create Health

Het programma Create Health is een cross-over initiatief van CLICKNL (Topconsortium voor Kennis en Innovatie Creatieve Industrie) en LSH Plaza (het TKI van de topsector Life Sciences & Health). Het programma verbindt de Nederlandse creatieve industrie aan de gezondheidszorg met als doel om bij te dragen aan de maatschappelijke uitdaging, namelijk gezond en actief oud worden. Woensdag 22 oktober jl. hebben Jann de Waal (CLICKNL), Edvard Beem (LSH Plaza) en Aad Koster (ActiZ) voor de uitvoering van Create Health getekend tijdens het DRIVE festival in Eindhoven. Het programma probeert dit te bewerkstelligen door partijen bij elkaar te brengen, kennis te delen, toegang tot geld te verkrijgen en te ondersteunen bij opschaling.

De gezondheidszorg en de creatieve industrie in Nederland ontwikkelen samen innovaties die het internationaal gezien, goed doen. Door de verbinding van beide bedrijfstakken ontstaan er grote internationale mogelijkheden. Create Health wil deze economische kansen ondersteunen, een impuls geven aan kennisontwikkeling en daarnaast zorgen voor een duurzame samenwerking tussen de zorgsector en de creatieve industrie.
Partijen die deelnemen aan het consortium zijn onder andere ActiZ, Amsterdam Economic Board, Economic Board Utrecht, CLICKNL, ERAC, CMO Flevoland, Fontys Hogescholen, Health Innovations, Health Valley, Hogeschool Utrecht, Hogeschool van Amsterdam, iMMovator, iZovator, Kamer van Koophandel, U Create, Stichting Hilverzorg, TU Delft Industrial Design Engineering, TNO, TU Eindhoven Industrial Design, Topsector Life Sciences & Health, Universiteit Twente Faculteit Construerende Technische Wetenschappen, zorgInc., Zorgportaal Rijnmond.

Terug naar overzicht