Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
27

Prins Hendrik Fonds voor eerste hulpverlening en calamiteitenbestrijding komt met stipendium

Het Prins Hendrik Fonds wil organisaties op het gebied van vrijwillige eerstehulpverlening en calamiteitenbestrijding faciliteren en financieel ondersteunen, door het verstrekken van subsidies. Voortaan is het voor EHBO- verenigingen, die zijn aangesloten bij een koepelorganisatie, ook mogelijk een stipendium aanvragen voor de opleiding tot EHBO-docent of LOTUS-slachtoffer van één of meerdere van hun leden.

Al eerder constateerden EHBO-verenigingen, dat het voor hun steeds moeilijker wordt om aan goed opgeleide en betaalbare EHBO-instructeurs en LOTUS-slachtoffers te komen. Vervolgens heeft het Fonds besloten, hiervoor een stipendium ter beschikking te stellen.

Daarnaast kunnen er bij het Fonds eenmalige subsidie aanvragen worden ingediend voor projecten op het gebied van vrijwillige (eerste) hulpverlening. Er zijn twee deadlines per jaar: 31 januari en 30 september. De ingediende verzoeken worden in de voorjaars- of najaarsvergadering behandeld. Wordt een aanvraag gehonoreerd, dan wordt er maximaal 75% van de aanvaarde kosten toegekend.

Terug naar overzicht