Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
27

Impuls aangekondigd voor muziekonderwijs

Minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft in een Kamerbrief haar plannen uiteengezet voor muziekonderwijs voor kinderen van vier tot twaalf jaar. Zo komt tot 2020 via het Fonds voor Cultuurparticipatie € 25 miljoen beschikbaar voor een subsidieregeling om de kennis en deskundigheid van mensen die voor de klas staan te vergroten. De regeling zal openstaan voor alle scholen die hun deskundigheid willen vergroten en voor alle muziekvormen, zowel popmuziek als klassieke muziek.

Bovendien starten private partijen een campagne voor muziekbeoefening. De campagne moet leerlingen, scholen, leerkrachten en muziekinstellingen motiveren en inspireren. De bedoeling is dat de campagne loopt tot en met 2020. Ook is het Oranje Fonds van plan om zijn programma Kinderen maken muziek tot en met 2017 voort te zetten. Het Oranje Fonds werkt daarbij samen met het Fonds voor Cultuurparticipatie. Het streven van de private partijen is om voor de campagne en het vervolg op het programma Kinderen maken muziek € 25 miljoen bijeen te brengen.

De maatregelen, zoals de minister deze beschrijft in de brief, moeten een impuls geven aan het muziekonderwijs binnen de kaders van het in 2012 gestarte programma Cultuureducatie met kwaliteit. Het Fonds voor Cultuurparticipatie is verheugd over de aangekondigde impuls.

Terug naar overzicht