Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
27

Aanvraagformulier WBSO/RDA 2015 beschikbaar

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft het aanvraagprogramma WBSO/RDA 2015 op haar website geplaatst. Aanvragen voor een tegemoetkoming in uw kosten voor R&D activiteiten moeten uiterlijk één volledige kalendermaand voor de start van de R&D-werkzaamheden bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland worden ingediend. Indien u in 2015 meteen gebruik wil maken van de WBSO en RDA moet u hiervoor uiterlijk 30 november 2014 een aanvraag indienen.

U kunt uw WBSO/RDA aanvraag op twee manieren indienen. U kunt uw aanvraag online indienen via www.rvo.nl/eloket. Als u gebruik maakt van het offline WBSO/RDA aanvraagprogramma kunt hier het aanvraagprogramma WBSO/RDA 2015 als zip-file (1,99 MB) downloaden. U kunt voor het indienen van uw aanvraag ook een intermediair inschakelen.

Doel van de regeling Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO) is het bevorderen van innovatie (speur- en ontwikkelingswerk, (S&O) in het bedrijfsleven door middel van een tegemoetkoming in de loonkosten. De tegemoetkoming wordt op de volgende manier geregeld:
1. Een tegemoetkoming in de loonkosten die gemoeid zijn met S&O in de vorm van een vermindering van de af te dragen loonheffing;
2. Een aftrek S&O voor zelfstandige ondernemers;
3. Een extra tegemoetkoming voor startende ondernemers of ondernemingen.

Met de RDA kunnen aan R&D-gerelateerde investeringen in bedrijfsmiddelen en de bijbehorende exploitatiekosten in mindering worden gebracht op de fiscale winst. Hierbij kunt u denken aan investeringen in machines, materialen of uitbestede kosten zoals de bouw van een prototype.

Terug naar overzicht