Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

sep
27

Nieuw gastschrijversprogramma voor Nederlandse en Vlaamse auteurs

De Nederlandse Taalunie, het Nederlands Letterenfonds en het Vlaamse Fonds voor de Letteren zijn gezamenlijk een gastschrijversprogramma gestart. Het nieuwe programma biedt buitenlandse vakgroepen Nederlands de gelegenheid om een gastschrijver te ontvangen. Er zijn jaarlijks vier vaste en twee roulerende standplaatsen waarvoor aanvragen kunnen worden ingediend. De plaatsen worden afwisselend door een Nederlandse of Vlaamse auteur bezet.

Aanvragen kunnen worden ingediend bij de Nederlandse Taalunie. De deadlines zijn 1 oktober en 1 april. De Nederlandse Taalunie vergoedt de kosten voor het honorarium van de auteur: € 500 per week. De reis- en eventuele vertaalkosten komen voor rekening van de letterenfondsen. Van de aanvragende vakgroepen wordt verwacht dat zij voor goede huisvesting van de auteur zorgen.

Het gastschrijversprogramma is een gedeeltelijke doorstart van het writer-in-residence- of gastschrijverprogramma, dat het Letterenfonds voorheen aan een aantal buitenlandse vakgroepen Nederlands onderhield en dat wegens bezuinigingen niet langer kon worden voortgezet.

Terug naar overzicht