Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
27

Investering van € 70 miljoen voor Landschappen van Allure

Op 24 juni selecteerde de provincie Noord-Brabant vier projecten voor de eerste investeringsronde Landschappen van Allure. Voor deze projecten werd € 26,4 miljoen aan subsidie toegekend. Door de 25 partners in de projecten werd daarnaast nog een gezamenlijk bedrag van € 43,6 miljoen ingebracht, waarmee de totale investering uitkomt op € 70 miljoen. De investeringen komen ten goede aan:
• de Groene Corridor: een autoluwe fietsverbinding van 13 kilometer, tussen Eindhoven en Oirschot;
• het Kloppend Hart: diverse deelprojecten op het gebied van cultuurhistorie, landschap en toerisme / recreatie in kleine natuurgebieden als Mortelen, Scheeken, Geelders en Kampina;
• de Zoom: herstel en ontsluiting van een oude turfvaart door middel van een struin-en fietspad, dat loopt van het Grenspark De Zoom-Kalmhoutse Heide tot aan Bergen op Zoom;
• de Landerij van Tosse: kleinschalig kampenlandschap, waar oude en nieuwe gewassen worden verbouwd. In dit gebied zullen onder meer proefvelden worden aangelegd om met gewassen te experimenteren.  

Met de Subsidieregeling Landschappen van Allure wil de provincie een bijdrage leveren aan de realisatie van drie hoogwaardig groene landschappen, die van groot belang zijn voor een aantrekkelijk vestigings- en leefklimaat in Brabant. Deze landschappen zijn dan complementair aan de sterke en innovatieve stedelijke landschappen. Samen vormen zij een belangrijke vestigingsfactor én een waardevol bezit voor een bijzonder woon- en leefmilieu in Brabant.

Er kunnen momenteel geen aanvragen worden ingediend. Op 1 januari 2014 zal de tweede investeringsronde ingaan. Aanvragen kunnen worden ingediend door partijen in Het Groene Woud, de Brabantse Wal en de Maashorst. Er is in totaal € 56 miljoen beschikbaar voor projecten die de Landschappen van Allure versterken.

Terug naar overzicht