Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mei
27

SectorplanPlus Zorg & Welzijn: alle aanvragen derde tijdvak toegekend

Alle aanvragen die tijdens het derde aanvraagtijdvak van het SectorplanPlus Zorg & Welzijn (SPLUSZW) zijn ingediend, worden gehonoreerd.

Het gaat om in totaal 1330 opleidingsprojecten, ingediend door 904 werkgevers. De totale aangevraagde subsidie bedraagt bijna € 141 miljoen, zo heeft het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) aan de Tweede Kamer laten weten.

Het derde tijdvak sloot op 21 december 2018. Het totaal aantal aanvragen lag met bijna € 141 miljoen fors hoger dan de eerste twee tijdvakken. Het voor het derde tijdvak beschikbare budget was eigenlijk € 95 miljoen, maar het ministerie van VWS heeft extra budget kunnen vrijmaken om toch alle aanvragen te honoreren.

Als de verlening van de subsidie door het ministerie is geformaliseerd, zal RegioCoöp de subsidie reserveren voor de aangevraagde opleidingsprojecten. Werkgevers kunnen dan via het portaal de overeenkomst met de subsidiereservering genereren, downloaden, ondertekenen en uploaden.

Zie ook: https://www.sectorplanplus.nl/News/Article/20190524-alle-aanvragen-sectorplanplus-voor-tijdvak-3-gehonoreerd

Over het Sectorplan
Het doel van het SectorplanPlus Zorg & Welzijn is een extra impuls te geven aan opleidingsprojecten die zijn gericht op nieuwe instroom, met ontslag bedreigde werknemers of opscholing via kwalificerende scholing.

In aanmerking voor subsidie komen werkgevers (arbeidsorganisaties) actief in de sector zorg en welzijn, waarvan de activiteiten geheel of gedeeltelijk bekostigd worden uit hoofde van de Wet langdurige zorg (Wlz), de Zorgverzekeringswet (Zvw), de Jeugdwet of de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo).

Terug naar overzicht