Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mei
27

Oproep voor bewustmakingsactiviteiten rond intellectueel eigendom

Het Bureau voor intellectuele eigendom van de Europese Unie (EUIPO) heeft een oproep geopend voor bewustmakingsactiviteiten omtrent de waarde van intellectuele eigendom en de schadelijke effecten van namaak en piraterij.

Het doel van de oproep is om de kennis te vergroten en belangrijke doelgroepen te stimuleren om het intellectuele eigendom te respecteren en zodoende gedragsverandering tot stand te brengen, zodat er minder namaakproducten worden gekocht en er minder gebruik wordt gemaakt van illegale bronnen voor het verkrijgen van digitaal materiaal.

Voorbeelden van te ondersteunen activiteiten zijn:

  • activiteiten met betrekking tot media en sociale media;
  • productie en verspreiding van audiovisueel materiaal of publicaties;
  • organisatie van evenementen, beurzen, tentoonstellingen en cursussen die deel uitmaken van het specifieke project;
  • infotainment (debatten, jongerenprogramma's, quizzen, videospelletjes of muziekprogramma's enzovoort).


Aanvragen kunnen worden ingediend door (publieke of private) rechtspersonen, zoals non-profitorganisaties, verenigingen, ngo's, lokale, regionale of nationale overheidsinstanties, universiteiten, stichtingen, private ondernemingen of tv-kanalen.

De financiële bijdrage is maximaal 80% van de subsidiabele kosten en kan variëren van € 20.000 tot € 90.000. In totaal is € 1 miljoen te verdelen.

De sluitingsdatum voor het indienen van aanvragen is 2 juli 2019 (13.00 uur).

Kijk voor meer informatie op: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/NL/TXT/?uri=uriserv:OJ.C_.2019.181.01.0002.01.NLD&toc=OJ:C:2019:181:TOC en https://euipo.europa.eu/ohimportal/en/grants

Terug naar overzicht