Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mei
27

Provincie Limburg vergroot belang in Industriebank LIOF

De Provincie Limburg heeft haar belang in Industriebank LIOF vergroot van 5 naar 50%. LIOF is al geruime tijd een belangrijke uitvoerder van het economisch beleid van de Provincie Limburg. Door haar belang in LIOF te vergroten wordt de eigendomsverhouding en zeggenschap van Provincie en Rijk meer in balans gebracht. Het Rijk blijft met 50% mede-eigenaar van de regionale ontwikkelingsmaatschappij.

De gewijzigde verhoudingen met LIOF en Provincie Limburg zijn mede het gevolg van het feit dat het Ministerie van Economische Zaken de vier Nederlandse regionale ontwikkelingsmaatschappijen (rom’s) nog eens tegen het licht heeft gehouden. De rom’s zijn in het leven geroepen om de economische achterstand van bepaalde regio’s weg te werken. Sinds een aantal jaren wordt via de rom’s de regionale economie bevorderd. NV Industriebank Limburgs Instituut voor Ontwikkeling en Financiering (LIOF) bestaat sinds 1975. LIOF gaat zich meer richten op kansrijke bedrijven in de maakindustrie, logistiek en bedrijven die kunnen aansluiten op de vier Limburgse campussen.

Ook werd bekendgemaakt dat LIOF zal stoppen met de herstructurering van verouderde bedrijventerreinen. De Limburgse Herstructureringsmaatschappij Bedrijventerreinen (LHB), die in 2009 was ondergebracht bij LIOF, wordt opgeheven. Dit zal niet meer tot de prioriteiten van LIOF horen. De lopende projecten zullen zorgvuldig worden afgewikkeld.

Terug naar overzicht