Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mei
27

Provincie draagt half miljoen bij aan Limburgs sectorplan

Gedeputeerde Staten van Limburg verlenen een projectsubsidie van maximaal € 426.932 aan Stichting MKB Sectorplan Limburg voor de uitvoering van haar regionaal sectorplan voor het MKB. Het doel van het plan is het verhogen van de duurzame inzetbaarheid van medewerkers in het MKB en van de concurrentiekracht van het MKB. Bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wordt eveneens een verzoek om cofinanciering ingediend.

Momenteel is de derde tranche van de Regeling cofinanciering sectorplannen opengesteld. Vorige week werd bekend dat de termijn voor het indienen van plannen is verlengd tot en met 15 september 2015. De Het derde aanvraagtijdvak richt zich specifiek op maatregelen die de overgang bevorderen van werk naar werk en van werkloosheid naar werk, met de mogelijkheid van Brug-WW. Voor deze tranche is een budget van € 150 miljoen beschikbaar. Subsidie kan worden verstrekt voor een sectorplan dat een analyse bevat van de sectorale, regionale of intersectorale situatie en problematiek, met een daaruit voortvloeiende cofinancieringsaanvraag.

Een sectorplan moet worden opgesteld en uitgevoerd door een samenwerkingsverband. Dit samenwerkingsverband bestaat altijd tenminste uit een werkgeversorganisatie en een werknemersorganisatie. Provincies en (centrum)gemeenten kunnen een actieve rol spelen bij regionale sectorplannen.

Terug naar overzicht