Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mei
27

30 juni informatiemiddag Take-off voor academici

STW, ZonMw en NWO organiseren op 30 juni 2015 een informatiemiddag over Take-off bij NWO in Den Haag. Aanleiding voor de middag is de derde call die dit najaar verwacht wordt. Tijdens deze middag zal er informatie gegeven worden voor academische ondernemers, de mogelijkheden om financiering aan te vragen en presentaties van valorisatieprojecten. Binnenkort wordt er meer over de call for proposals en het event bekendgemaakt op de websites van NWO en STW.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en de Stichting voor de Technische Wetenschappen (STW) voeren de regeling Vroegefasefinanciering uit. RVO verzorgt de uitvoering voor mkb-ondernemers en innovatieve starters. STW voert de regeling uit voor academische innovatieve starters. Dit gebeurt in het kader van het programma Take-off.

Het programma Take-off stelt middelen ter beschikking voor financiering van de vroege fase (vroegefasefinanciering) van innovatieve nieuwe bedrijvigheid. Het betreft proof-of-principle-/proof-of-concept-financiering waarbij het gaat om commerciële toepassing van innovatieve kennis en de start van bedrijvigheid op basis van kennisinnovaties uit de kennisinstellingen. Het kan gaan om product-, proces-, zorg- of diensteninnovatie in de breedste zin van het woord, binnen alle wetenschapsgebieden.

Take-off is een wetenschapsbreed programma en staat open voor aanvragen uit alle wetenschapsgebieden (techniek/beta, life sciences en alfa/gamma). Medewerkers van STW, NWO en ZonMw zijn betrokken bij de uitvoering. Het programma kent twee onderdelen: haalbaarheidsstudies en vroegefasetrajecten.

Terug naar overzicht