Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
27

Weer stormloop op subsidie voor emissieloze vrachtauto’s

Binnen één dag is al ruim twee derde van dit beschikbare budget alweer aangevraagd. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) meldt namelijk dat er op 27 maart 2024 nog maar € 13.040.000 budget beschikbaar is, doordat er al aanvragen ter waarde van € 31.960.000 in behandeling zijn.

Iets minder snel overtekend dan voorheen
De afgelopen twee jaar was het AanZET-budget binnen een dag na openstelling al overtekend, met een loting tot gevolg. Mede daarom is voor de openstelling in 2024 bepaald dat een bedrijf per werkdag nog maar één subsidieaanvraag mag indienen voor de aanschaf van een emissieloze vrachtauto. Dit kan binnen de aanvraagperiode elke werkdag opnieuw, zo lang het budgetplafond niet is overschreden.

Budget 2024 nog wel onder voorbehoud
Zoals eerder al gemeld moet het voor dit jaar beschikbare AanZET-budget op 2 april 2024 nog officieel worden goedgekeurd door de Eerste Kamer. Mocht die niet instemmen met de voorgestelde begroting van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW), dan kunnen al ingediende AanZET-aanvragen nog worden afgewezen.

Zie ook: https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/aanzet

Over de regeling
Het doel van de AanZET-regeling is het stimuleren van de aanschaf van nieuwe emissieloze vrachtauto’s door ondernemingen en non-profitinstellingen, teneinde de emissie van CO2 en luchtverontreinigende stoffen te verminderen.

Terug naar overzicht