Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
27

Fryslân steunt gemeenten bij natuurvriendelijk isoleren

Op basis van de nieuwe Friese regeling – die door het Rijk wordt gefinancierd vanuit de Regeling specifieke uitkering versnelling natuurinclusief isoleren (SPUK-NII) – kunnen Friese gemeenten subsidie aanvragen ten behoeve van de volgende activiteiten:

  • a. het voorbereiden, opstellen, implementeren, uitvoeren of monitoren van soortenmanagementplannen die ten minste het stedelijk gebied van de gemeente beslaan, op een manier die naar het oordeel van het college bijdraagt aan een doelmatige versnelling van de isolatie van gebouwen;
  • b. het realiseren van alternatieve verblijfplaatsen.

De subsidie bedraagt 100% van de subsidiabele kosten. Voor wat betreft de activiteiten als bedoeld onder a geldt een subsidiehoogte tot een maximum per gemeente zoals genoemd in bijlage I van de regeling.

Een aanvraag voor subsidie als bedoeld onder a kan worden ingediend van 5 april 2024 tot en met 30 juni 2025. Een aanvraag voor subsidie als bedoeld onder b kan worden ingediend van 5 april 2024 tot en met 30 juni 2027. Subsidie wordt verdeeld op volgorde van datum van binnenkomst van de aanvragen. In totaal is een budget van € 1.878.193,80 te verdelen, waarvan € 1.556.107 voor activiteiten als bedoeld onder a en € 332.086,80 voor activiteiten als bedoeld onder b.

Zie ook: https://www.fryslan.frl/subsidieregeling-natuurvriendelijk-isoleren-fryslan

Terug naar overzicht