Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
27

Reminder: Subsidies Energie-innovaties 1 april open

1 april a.s. opent er weer een reeks subsidieregelingen binnen de Topsector Energie. Deze sluiten aan bij het (voorlopige) Klimaatakkoord. Daarom ligt de focus op innovaties voor kosteneffectieve CO2-reductie in 2030. Er is voor deze regelingen samen ruim € 85 miljoen beschikbaar.

Al is het Klimaatakkoord nog niet gesloten, de nieuwe regelingen sluiten aan op de doelen ervan. De bedoeling is dat ze innovaties moeten stimuleren die uiteindelijk helpen om de CO2-uitstoot sneller en goedkoper te verminderen. Belangrijk is dat deze innovaties op termijn een goede slagingskans hebben in de Nederlandse markt en maatschappij. De regelingen richten zich vooral op onderzoek en ontwikkeling. Hierbij wordt samengewerkt door ondernemingen en kennisinstellingen.

 

Een van de regelingen die 1 april opent is de programmalijn Innovaties Aardgasloze wijken, woningen en gebouwen van de DEI+. Dit thema ondersteunt projecten waarin binnen één jaar prototypes van enkele of meer innovatieve producten en diensten worden ontwikkeld voor aardgasvrije wijken.

 

Andere subsidieregelingen die open gaan zijn o.a. Biobased Economy en Groen gas: Innovatieprojecten, Waterstof - tender en Urban Energy. Kijk voor het totale overzicht van de energie-innovatie subsidie op de website van RVO.

Terug naar overzicht