Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
27

Mijn.rvo.nl open voor voorbereiding MIT aanvraag

In 2019 kan voor een vijftal instrumenten van de subsidieregeling MKB-innovatiestimulering Topsectoren (MIT) een aanvraag worden ingediend. De eerste aanvraagrondes worden in april opengesteld. Later dit jaar volgt nog de openstelling van de tender voor R&D-samenwerkingsprojecten. Voor drie instrumenten kunt u uw aanvraag al in concept klaarzetten op mijn.rvo.nl.

Vanaf 9 april kunnen mkb-ondernemers een aanvraag indienen voor een haalbaarheidsproject. Hiermee kunt u de technische en economische risico's in kaart brengen van uw innovatieproject. Een haalbaarheidsproject bestaat uit een haalbaarheidsstudie, eventueel aangevuld met industrieel onderzoek of experimentele ontwikkeling. Hierbij geldt dat minstens 60% van de kosten van uw project moet bestaan uit een haalbaarheidsstudie. Meer informatie vindt u op de website van RVO. U kunt uw aanvraag in concept klaarzetten in mijn.rvo.nl

 

Voor Topconsortia voor Kennis en Innovatie (TKI’s) zijn twee instrumenten beschikbaar. TKI's kunnen hun aanvraag voor Innovatiemakelaars en/of Netwerkactiviteiten vanaf 15 april indienen. Via een innovatiemakelaar kunnen TKI’s managementadvies geven aan mkb-ondernemers over innovatie van producten, processen of diensten. Via het instrument Netwerkactiviteiten kunnen TKI’s kennisdeling en netwerkvorming tussen mkb’ers bevorderen met activiteiten zoals masterclasses, workshops of conferenties. 

 

Ondernemers met een kennisvraag over de vernieuwing van hun producten, productieprocessen of diensten kunnen vanaf 9 april een Kennisvoucher aanvragen. De waarde van een kennisvoucher bedraagt 50% van de subsidiabele kosten tot een maximum van € 3.750. 

 

De tender voor R&D-samenwerkingsprojecten is geopend van 11 juni tot en met 10 september. Voor Haalbaarheidsprojecten en R&D-samenwerkingsprojecten is zowel landelijk als provinciaal budget beschikbaar. Via de Loketwijzer MIT van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) kunt u zien bij welk loket u subsidie moet aanvragen. Wanneer het instrument niet aangeboden wordt in uw regio en voor projecten die niet aansluiten bij de door de regio gekozen topclusters, is er een landelijke vangnetregeling. U dient uw project dan in via het landelijke loket. Wanneer u wilt inloggen bij het landelijk loket van RVO heeft u eHerkenning niveau 1 nodig. U dient dit tijdig aan te vragen. 

Terug naar overzicht