Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
27

Melden realisatie WBSO 2018 uiterlijk 31 maart

Ondernemers die in 2018 een S&O-verklaring (WBSO) hebben ontvangen, kunnen nog tot en met 31 maart 2019 de gerealiseerde S&O-uren en de werkelijk gemaakte kosten en uitgaven doorgeven aan de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. U meldt dit niet meer per S&O-verklaring, maar de totalen van uren (en eventueel de totaalbedragen van kosten en van uitgaven) van alle S&O-verklaringen tezamen.

U kunt uw realisatie melden via mijn.rvo.nl. U kunt daarbij gebruik maken van het stappenplan meedelen WBSO en de handleiding meedelen WBSO

 

De Regeling S&O-afdrachtvermindering (WBSO) is een fiscale stimuleringsregeling waarmee de Nederlandse overheid een deel van de loonkosten, overige kosten en uitgaven voor speur- en ontwikkelingswerk (S&O), ook wel Research & Development genoemd, compenseert. Er zijn twee soorten projecten waarvoor u een aanvraag kunt indienen:

  • de ontwikkeling van technisch nieuwe fysieke producten, fysieke productieprocessen of programmatuur;
  • technisch-wetenschappelijk onderzoek.

De WBSO is bestemd voor Nederlandse bedrijven die onderzoeksprojecten uitvoeren. WBSO kan worden aangevraagd door ondernemers die werknemers in dienst hebben die speur- en ontwikkelingswerk uitvoeren (in de WBSO-regeling aangeduid als ‘bedrijven’ of ‘S&O-inhoudingsplichtigen’) en die geen publieke kennisinstelling zijn. En door zelfstandigen die inkomstenbelasting betalen en jaarlijks 500 uur of meer aan speur- en ontwikkelingswerk verrichten. 

Terug naar overzicht