Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
27

Roosendaal stelt nieuwe regels vast voor loonkostensubsidie

De gemeente Roosendaal heeft nadere regels opgesteld voor het verstrekken van een 'incidentele loonkostensubsidie' aan werkgevers. Werkgevers komen in aanmerking voor deze subsidie, indien zij een arbeidsovereenkomst sluiten met een uitkeringsgerechtigde uit deze gemeente. Er moet een overeenkomst worden afgesloten voor tenminste 6 maanden, voor tenminste 28 uur per week. De subsidie bedraagt maximaal € 5.000, maar dan moet wel een jaarcontract worden afgesloten.

De werkgever moet een overeenkomst aanbieden met een ingangsdatum die ligt na de inwerkingtreding van de nadere regels (1 januari 2015). De arbeidsovereenkomst mag geen uitzendbeding bevatten. Een aanvraag voor een incidentele loonkostensubsidie dient niet eerder dan een maand vóór de ingangsdatum van de arbeidsovereenkomst te worden ingediend, maar niet later dan een maand na de ingangsdatum van de arbeidsovereenkomst.

De werkgever komt uitsluitend in aanmerking voor de incidentele loonkostensubsidie, indien hij niet op grond van een andere regeling aanspraak maakt op financiële tegemoetkomingen in verband met de indiensttreding van de werknemer.

Terug naar overzicht