Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
27

Friesland publiceert Cofinancieringsregeling Waddenfonds

De provincie Friesland heeft de subsidieregeling 'Cofinanciering Waddenfonds Fryslân' gepubliceerd. Subsidie kan worden verstrekt voor activiteiten die passen binnen het Uitvoeringsplan Waddenfonds van de Gemeenschappelijke Regeling Waddenfonds. Projecten, waarvan voor het uitvoeren van dezelfde activiteiten door het bestuur van de Gemeenschappelijke Regeling Waddenfonds een subsidieaanvraag is gehonoreerd, kunnen voor een cofinancieringbijdrage in aanmerking komen.
De cofinancieringsregeling heeft tot doel:

het vergroten en versterken van de natuur- en landschapswaarden van het waddengebied;
het verminderen of wegnemen van externe bedreigingen van de natuurlijke rijkdom van de Waddenzee;
een duurzame economische ontwikkeling in het waddengebied, dan wel een substantiële transitie naar een duurzame energiehuishouding in het waddengebied en direct aangrenzende gebieden;
het ontwikkelen van een duurzame kennishuishouding ten aanzien van het waddengebied.

Subsidie kan worden verstrekt aan zowel natuurlijke personen als aan rechtspersonen. Projecten moeten voldoen aan de doelstellingen van het Waddenfonds, zoals die zijn opgenomen in het Jaarprogramma Waddenfonds.

De subsidiabele kosten moeten tenminste € 200.000 bedragen. De cofinanciering bedraagt maximaal 20% van de subsidiabele kosten, indien het een project betreft dat gericht is of bijdraagt aan een duurzame economische ontwikkeling in het waddengebied, dan wel gericht is op een substantiële transitie naar een duurzame energiehuishouding in het waddengebied en de direct aangrenzende gebieden. Voor alle overige projecten bedraagt de cofinanciering maximaal 10% van de subsidiabele kosten. Indien een project bijdraagt aan meer dan één doel van het Waddenfonds worden de subsidiabele kosten door de subsidieaanvrager in zijn aanvraag toegerekend aan de doelen waaraan wordt bijgedragen.

Terug naar overzicht