Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
27

Nieuwe oproep Erasmus+: Nationale autoriteiten voor leerlingplaatsen

De Europese Unie heeft een nieuwe Erasmus+ oproep geplaatst. Het betreft Nationale autoriteiten voor leerlingplaatsen (EACEA/13/14).
De oproep heeft als doel de invoering of modernisering van leerlingplaatsen in stelsels van initieel beroepsonderwijs en initiële beroepsopleidingen te ondersteunen. De totale begroting voor medefinanciering wordt geraamd op maximaal € 4 miljoen. Elke subsidie bedraagt € 100.000 tot € 300.000. Er zal naar verwachting aan circa 16 voorstellen een subsidie worden verleend. Aanvragen moeten uiterlijk op 26 juni 2014 zijn ingezonden. Voor meer informatie over deelname en voorwaarden, klik hier.

Erasmus+ is het Europese subsidieprogramma voor onderwijs, jeugd en sport. Aan de basis staat de gedachte dat investeringen in onderwijs, opleidingen en niet-formeel leren van cruciaal belang zijn om mensen - ongeacht hun leeftijd of achtergrond - de kans te geven zich voortdurend te ontwikkelen oftewel: een leven lang te leren. Erasmus+ bestaat uit drie kernacties (Key Actions, KA): Individuele mobiliteit, Institutionele samenwerking en Beleidsontwikkeling.

Terug naar overzicht