Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
27

Laatste oproep voor 'Versnellers binnen de ggz' op komst

Het programma heeft als doel het mogelijk te maken voor regio’s om een zogenoemde ‘versneller’ in te zetten. Een versneller is iemand die helpt met het opzetten of behouden van de samenwerking tussen partijen in de regio. Om zo de toegankelijkheid van de geestelijke gezondheidszorg (ggz) te verbeteren waardoor wachttijden kunnen worden verkort waar dat kan. De versneller is onafhankelijk en werkt niet voor één van de partijen in de regio.

In het najaar van 2022 en halverwege 2023 zijn al subsidieoproepen voor een versneller gepubliceerd. Binnen deze oproep kon ook een zogenaamde startsubsidie worden aangevraagd. In de aankomende ronde kan alleen uitvoeringssubsidie worden aangevraagd. Deze subsidie is gericht op regio’s die met behulp van een versneller een bestaand samenwerkingsverband willen voortzetten of uitbreiden. De oproep zal dus naar verwachting medio maart 2024 worden gepubliceerd. De deadline is naar verwachting eind april.

Zie voor meer informatie: https://www.zonmw.nl/nl/nieuws/vooraankondiging-laatste-mogelijkheid-tot-aanvragen-subsidie-voor-een-versneller

Terug naar overzicht