Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
27

€ 6,8 miljoen voor zorginnovatie in regio Arnhem

In de regio Arnhem komt nog dit jaar € 6,8 miljoen beschikbaar voor lokale en regionale zorginitiatieven. Hiervan is € 3,4 miljoen gereserveerd voor lokale en € 3,4 miljoen voor regionale projecten. Alle aanbieders, die actief zijn in een van de twaalf regiogemeenten kunnen een aanvraag indienen. Tot de regiogemeenten behoren Arnhem, Doesburg, Duiven, Lingewaard, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rijnwaarden, Rozendaal, Wageningen, Westervoort en Zevenaar.
Zowel gecontracteerde als niet- gecontracteerde aanbieders kunnen een aanvraag doen. Burgers en cliënten kunnen niet zelfstandig een voorstel indienen. Zij kunnen dit wel doen wel doen via een aanbieder. De innovatie moet zodanig worden ingericht, dat deze bijdraagt aan de transformatiedoelen van de gemeenten. Zij moeten ertoe leiden, dat:

een groter beroep kan worden gedaan op eigen oplossingen van cliënten en hun netwerk;

de ondersteuningsinzet verschuift van maatwerkvoorzieningen naar algemene voorzieningen;

door differentiatie binnen maatwerkvoorzieningen deze beter aansluiten op de verschillende mate van zelfoplossend vermogen van bewoners;

bijdragen vanuit informele ondersteuning belangrijker worden;

schotten tussen de traditionele domeinen worden afgebroken en dat er, vanuit het perspectief van de burger, meer integraal wordt gewerkt, daar waar dat zinvol en mogelijk is;

bij de ondersteuning de leefwereld van de burger meer centraal komt te staan en de zorgsystemen daar op aanvullen en faciliteren.


De regeling wordt momenteel nader uitgewerkt en zal vervolgens met alle twaalf gemeenten afzonderlijk worden vastgesteld. 

Terug naar overzicht