Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jan
27

Werkzaamheden Stadsgewest Haaglanden beëindigd

Het Stadsgewest Haaglanden heeft per 1 januari 2015 zijn werkzaamheden beëindigd. De beleidsterreinen Verkeer en Vervoer en Economisch Vestigingsklimaat worden voortgezet in de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). Vanuit het Stadsgewest werden subsidies beschikbaar gesteld op het gebied van verkeer- en vervoerprojecten, jeugdzorg, milieu en groen. De opheffing van het Stadsgewest heeft gevolgen voor de subsidieregelingen.

De taken op het gebied van milieu en jeugdzorg zijn overgedragen aan de gemeenten. Het is daarom niet meer mogelijk, budget aan te vragen vanuit de Subsidieverordening Jeugdzorg Haaglanden 2010 en de milieusubsidies Woningcorporaties voor elektriciteit uit zonne-energie, Collectieve warmteprojecten, Wie slim is, rijdt Groengas en Elektrische scooters. Ook de Verordening Fonds Groen Haaglanden 2013 is komen te vervallen.

Speerpunten voor de Metropoolregio zijn economie en verkeer en vervoer. De subsidies voor verkeer- en vervoersprojecten, die door het Stadsgewest in gang zijn gezet, blijven bestaan.
Het is nog steeds mogelijk om hiervoor aanvragen in te dienen.

De Metropoolregio Rotterdam Den Haag omvat de gemeenten Albrandswaard, Barendrecht, Brielle, Capelle aan den IJssel, Delft, Den Haag, Hellevoetsluis,
Krimpen aan den IJssel, Lansingerland, Leidschendam-Voorburg, Maassluis, Midden-Delfland, Nissewaard, Pijnacker-Nootdorp, Ridderkerk, Rijswijk, Rotterdam, Schiedam,
Vlaardingen, Wassenaar, Westland, Westvoorne
en Zoetermeer.

Terug naar overzicht