Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jan
27

Sint Laurensfonds voor zorg en welzijn maakt bestedingsbeleid 2015 bekend

Het Sint Laurensfonds richt zich op kwetsbaren in de samenleving van de stadsdregio Rotterdam. Speerpunten in het bestedingsbeleid zijn het doelmatig doorbreken van het sociaal isolement van ouderen en het versterken van de kwetsbare jeugdigen. In 2015 krijgen projecten die inhaken op deze beide thema's voorrang op andere projecten. Een nadere uitwerking is vastgelegd in het strategisch plan voor de periode 2014-2018. Daarnaast verleent het fonds financiële steun aan projecten, die zich richten op overige hulpbehoevenden, zoals:

• projecten van sociale opbouw in kwetsbare wijken waardoor netwerkvorming rond jongeren en ouderen mede ondersteund wordt;

• projecten die voortkomen uit de kerkelijke diaconale infrastructuur.

Aanvragen op alle andere gebieden (arbeid, cultuur, gezondheidszorg, sport, wetenschap) worden niet in behandeling genomen.

Sluitingsdata voor het indienen van aanvragen zijn 1 april, 1 juli en 1 oktober 2015. Aanvragen tot en met € 5.000 worden binnen 6 weken behandeld. Aanvragen tot en met een bedrag van € 50.000 worden in de commissie jeudigen of commissie ouderen besproken. Deze commissies vergaderen om de 3 maanden (in februari, mei, september en december). Aanvragen boven de € 50.000 worden voorgelegd aan het algemeen bestuur. Het algemeen bestuur komt 4 keer per jaar bijeen: in maart, juni, oktober en december.

Terug naar overzicht