Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jan
27

Financiering voor 31 haalbaarheidsstudies naar commerciële levensvatbaarheid van kennisinnovaties

31 wetenschappers gaan met financiering vanuit het programma Take-off, haalbaarheidsstudies uitvoeren naar de commerciële levensvatbaarheid van hun kennisinnovaties. Doel van het programma Take-off is om waardevolle wetenschappelijke kennis en innovaties hun weg te laten vinden naar de markt. Take-off wordt gefinancierd door de ministeries van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en van Economische Zaken. De regeling wordt uitgevoerd door Technologiestichting STW.

Take-off haalbaarheidsstudies verstrekt financiering in de vorm van subsidies met een maximale omvang van € 40.000 aan onderzoekers ten behoeve van de uitvoering van haalbaarheidsstudies voor commerciële toepassing van innovatieve kennis en de start van bedrijvigheid op basis van kennisinnovaties uit de kennisinstellingen.

Dit voorjaar zal er een tweede ronde van Take-off zijn. De call gaat onder voorbehoud 1 februari open en sluit naar verwachting op 1 maart 2015.

Het programma Take-off stelt middelen ter beschikking voor financiering van de vroege fase (vroegefasefinanciering) van innovatieve nieuwe bedrijvigheid. Het betreft proof-of-principle-/proof-of-concept-financiering waarbij het gaat om commerciële toepassing van innovatieve kennis en de start van bedrijvigheid op basis van kennisinnovaties uit de kennisinstellingen. Het kan gaan om product-, proces-, zorg- of diensteninnovatie in de breedste zin van het woord, binnen alle wetenschapsgebieden. 

Klik hier voor een overzicht van alle 31 haalbaarheidsstudies.

Terug naar overzicht