Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

nov
26

Extra budget voor enkele instituten voor toegepast onderzoek

Er zijn twee wijzigingen van de Subsidieregeling instituten voor toegepast onderzoek gepubliceerd. De wijzigingen betreffen herzieningen van enkele subsidieplafonds.

Zo is er extra budget beschikbaar gekomen voor de instituutssubsidie voor de instellingen Deltares, het Koninklijk Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR) en het Maritiem Research Instituut Nederland (MARIN). Tevens ontvangen de instellingen NLR en Wageningen Research aanvullende programmafinanciering. Wat betreft NLR is deze subsidie bestemd voor defensieonderzoek.

Naast de verhogingen voor 2019, wordt aan MARIN voor het jaar 2020 een programmasubsidie beschikbaar gesteld voor de uitvoering van onderzoek op het terrein van veilige en duurzame scheepvaart.

Zie voor de wijzigingen: https://www.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2019-64186.html en https://www.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2019-64193.html?

Over de regeling
In de Subsidieregeling instituten voor toegepast onderzoek worden de jaarlijkse subsidiestromen richting de instituten voor toegepast onderzoek teruggebracht tot de drie genoemde stromen (instituutssubsidie, programmasubsidie en infrastructuursubsidie).

Concreet gaat het om de volgende instituten: Stichting Deltares (Deltares), Stichting Wageningen Research (voorheen de Dienst Landbouwkundig Onderzoek, DLO), Stichting Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN), Stichting Maritiem Research Instituut Nederland (MARIN), Stichting Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium (NLR) en TNO.

Terug naar overzicht