Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
26

Samenwerking biobased economy door Provincie Zeeland en Wageningen UR

Doel van de samenwerking is de ontwikkeling van bedrijvigheid in de regio die gebaseerd is op het gebruik van groene grondstoffen. Op 24 oktober 2012 ondertekenden de Provincie en de universiteit een overeenkomst tijdens het Biobased Delta congres in Goes.

Wageningen UR werkt via een groot (inter)nationaal netwerk samen in onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten op het brede gebied van de biobased economy. Door de meerjarige samenwerking wordt de biobased economy in de regio Zuidwest-Nederland (Zeeland en West-Brabant) in staat gesteld mee te doen in deze projecten. De provincie Brabant heeft een fonds opgericht om dergelijke projecten te ondersteunen. In Zeeland kunnen ondernemers subsidie aanvragen voor onderzoeks- of haalbaarheidsprojecten op dit gebied.

De samenwerking bouwt voort op de landelijke TKI-aanpak (Topconsortia voor Kennis en Innovatie). In dat kader hebben bedrijven in de Biobased Delta regio samen met Wageningen UR verschillende projecten ingediend bij de TKI Agri/Food. Biobased Delta wil die ontwikkelingen verder versterken door o.a. voort te bouwen op die TKI-initiatieven.

Terug naar overzicht