Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

sep
26

Streekwurk Fryslân organiseert bijeenkomst op 2 oktober aanstaande

Op 2 oktober 2014 wordt er in Friesland een ‘Noardwest Kafee’ georganiseerd, met als thema: Wês der by! “Wat kunnen we doen voor 2 miljoen?”. Verenigingen voor Dorpsbelangen en maatschappelijke organisaties worden uitgedaagd mee te denken over een visie en ontwikkelingsstrategie voor de periode 2015 – 2020. De uitkomsten van deze bijeenkomst zullen worden meegenomen in het ontwikkelingsplan voor LEADER, het Europese subsidieprogramma waarmee de regio in aanmerking kan komen voor financiële steun voor de ontwikkeling van de regio.

Aan de orde komen vragen als: Hoe spelen we in op de veranderende samenstelling van de bevolking in Noardwest? Waarin zijn wij sterk en welke (ontwikkel)kansen zie je voor de streek Noardwest Fryslan? Wat zijn de kansen voor de streek en in je eigen woonomgeving? Heb je projectvoorstellen of zie jij kansen voor projecten? Met bijdragen van onder meer Frits Sieswerda – coördinator LEADER-project Jonge Friezen Foarút / Social Work NHL en Siem Jansen - directeur Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij (NOM).

De bijeenkomst vindt plaats in café Het Grauwe Paard in Marssum en is een gezamenlijk initiatief van de ambassadeurs van Noardwest Fryslân en Streekwurk Noardwest.
Inloop vanaf 19.30 uur, start bijeenkomst om 20.00 uur.

Streekwurk Noardwest Fryslân werkt samen met de gemeenten Harlingen, Franekeradeel, Het Bildt, Leeuwarderadeel, Littenseradiel, Menameradiel, Leeuwarden, Wetterskip Fryslân en de Provincie aan de uitvoering van de Streekagenda Noardwest.

Terug naar overzicht