Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

aug
26

ZonMw-oproep voor Preventieprogramma 2019-2022

ZonMw heeft een oproep in het kader van het Preventieprogramma 2019-2022 gepubliceerd. Het gaat om de oproep 'Preventie in transitie: Complexiteit omarmen en veerkracht versterken' binnen het deelprogramma Innovatie.

Het doel van de oproep is bevordering van veerkracht op het gebied van fysieke en mentale gezondheid van burgers, door het versterken van een brede inzet van preventie in het gezondheidssysteem. Om veerkracht effectief te bevorderen is het belangrijk dat naar alle complexe facetten gerelateerd aan gezondheid wordt gekeken. ZonMw wil dit stimuleren door het genereren van innovatieve kennis over de inzet van preventie in ons gezondheidssysteem met behulp van complexiteitsbenaderingen. Het onderzoek moet bijdragen aan een brede, dynamische en adaptieve inzet van preventie waarbij individuele behoeftes centraal staan en complexe interacties met de context worden meegenomen.

Aanvragen kunnen worden ingediend door consortia bestaande uit één of meer onderzoeksorganisaties en relevante stakeholders. De hoofdaanvrager dient een Nederlandse onderzoeksorganisatie te zijn. Voor de oproep is een budget van € 4 miljoen beschikbaar. Per samenwerkingsverband kan maximaal € 500.000 subsidie worden aangevraagd voor maximaal 48 maanden. Aanvragen kunnen tot en met 2 december 2021, 14:00 uur worden ingediend via MijnZonMw.

Kijk voor meer informatie op: https://www.zonmw.nl/nl/subsidies/openstaande-subsidieoproepen/detail/item/preventie-in-transitie-complexiteit-omarmen-en-veerkracht-versterken-1/

Terug naar overzicht