Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

aug
26

SBIR-oproep 'Technologieontwikkeling ruimte-infrastructuur'

Vanuit het Small Business Innovation Research Programma (SBIR) is de nieuwe oproep 'Technologieontwikkeling voor de ruimte-infrastructuur' geopend.

Het Netherlands Space Office (NSO), in nauwe samenwerking met het ESA-European Space Research and Technology Centre (ESA-ESTEC), daagt ondernemers met deze oproep uit om nieuwe producten te ontwikkelen voor toepassing op de ruimtevaartmarkt. De producten moeten bijdragen aan de ESA-programma’s en daarmee op de lange termijn aan de informatiebehoeften van de Nederlandse overheid. Denk daarbij aan informatie voor effectiever klimaat- en milieubeleid, maar ook beleid rondom een veilige en digitaal weerbare samenleving.

Op dit moment bestaan er al, of wordt er al gewerkt aan, op satellietdata gebaseerde producten of diensten die invulling geven aan de informatiebehoeften van de overheid rondom diverse maatschappelijke problemen. Om deze datavoorziening voor de toekomst te verbeteren met bijvoorbeeld hogere temporele of ruimtelijke resolutie, moet nu al gewerkt worden aan technologie en hardware die dat mogelijk maken.De thema’s van deze SBIR-oproep zijn beschreven in de NSO-roadmaps voor de ruimte-infrastructuur. De ontwikkelde innovaties dingen mee naar leveringen bij ESA-missies.

De nu geopende oproep is voor SBIR-fase 1: haalbaarheidsonderzoek naar de innovatie. Er is voor de oproep een budget beschikbaar van in totaal € 3 miljoen: € 500.000 voor fase 1 en € 2,5 miljoen voor fase 2 (de ontwikkeling van prototypes). Offertes voor fase 1 kunnen tot en met 18 oktober 2021, 12:00 uur worden ingediend bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Kijk voor meer informatie op: https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/sbir/sbir-oproep-technologieontwikkeling-voor-de-ruimte-infrastructuur

Over het programma
Het doel van het SBIR-programma is een impuls te geven aan het innovatieve vermogen van bedrijven en tegelijkertijd meer gebruik te maken van onderzoek en ontwikkeling door bedrijven bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken.

Terug naar overzicht