Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

aug
26

POP3 Gelderland zoekt niet-productieve investeringen water

De Verordening POP 3 subsidies provincie Gelderland (POP3GLD) gaat van 6 september tot en met 4 oktober 2021 open voor aanvragen met betrekking tot niet-productieve investeringen water KRW EVZ en KRW Klimaat.

KRW EVZ
Op basis van deze openstelling kan subsidie worden aangevraagd voor bovenwettelijke, niet-productieve investeringen in een urgent gebied die betrekking hebben op de inrichting of herinrichting, of transformatie en het beheer van het watersysteem voor:

  • het realiseren van het model winde in een natte ecologische verbindingszone, als bedoeld in Bijlage kernkwaliteiten Gelders natuurnetwerk en Groene ontwikkelingszone van de Omgevingsverordening;
  • het realiseren van het model winde en kamsalamander in een natdroge ecologische verbindingszone, als bedoeld in Bijlage kernkwaliteiten Gelders natuurnetwerk en Groene ontwikkelingszone van de Omgevingsverordening; of
  • het realiseren van doelen van de KRW, als bedoeld in de KRW-factsheets, de Samenwerkingsovereenkomst Rivierenland, de Samenwerkingsovereenkomst Rijn en IJssel, een van de Waterbeheerprogramma’s of het Werkprogramma.


Subsidie kan worden aangevraagd door een waterschap, een gemeente, of een samenwerkingsverband van een waterschap of gemeente met een of meer van de volgende partijen: waterschap, gemeente, landbouwer, grondeigenaar, grondgebruiker, landbouworganisatie, natuurorganisatie of landschapsorganisatie.

De subsidie bedraagt 100% van de subsidiabele kosten. Subsidie wordt alleen verstrekt als deze € 250.000 of meer bedraagt. Het subsidieplafond bedraagt € 948.000 voor het beheergebied van het Waterschap Rijn en IJssel en € 948.000 voor het beheergebied van het Waterschap Rivierenland.

Zie ook: https://www.officielebekendmakingen.nl/prb-2021-7470.html

KRW Klimaat
Op basis van deze openstelling kan subsidie worden aangevraagd voor activiteiten ten behoeve van bovenwettelijke, niet-productieve investeringen in een urgent gebied die betrekking hebben op de inrichting of herinrichting, transformatie en het beheer van het watersysteem voor landbouw- water-, en klimaatdoelen, zoals opgenomen in het Werkprogramma, de Samenwerkingsovereenkomst Rivierenland, de Samenwerkingsovereenkomst Rijn en IJssel of een van de Waterbeheerprogramma’s.

Subsidie kan worden aangevraagd door waterschappen, gemeenten, of samenwerkingsverbanden van een waterschap of gemeente met een of meer van de volgende partijen: waterschappen, gemeenten, landbouwer(s), grondeigenaren, grondgebruikers, landbouworganisaties, natuurorganisaties of landschapsorganisaties.

De subsidie bedraagt 100% van de subsidiabele kosten. Subsidie wordt alleen verstrekt als deze € 250.000 of meer bedraagt. Het subsidieplafond bedraagt € 2.194.000 voor het beheergebied van het Waterschap Rijn en IJssel en € 3.694.000 voor het beheergebied van het Waterschap Rivierenland.

Zie ook: https://www.officielebekendmakingen.nl/prb-2021-7475.html

Terug naar overzicht