Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

aug
26

NRO-oproep 'Dudoc-Bèta 2021' geopend voor aanvragen

NWO-onderdeel NRO (Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek) heeft de oproep 'Dudoc-Bèta 2021' gepubliceerd. Voor deze oproep is een budget van € 2.260.000 beschikbaar.

Dudoc-Bèta heeft als doel de verbinding tussen het onderwijs en de wetenschap te versterken door docenten promotieonderzoek te laten combineren met hun baan voor de klas. Met deze onderzoeksbeurzen draagt het Dudoc-Bèta-programma bij aan evidence-informed werken in het voortgezet onderwijs (vo) en de versterking van bètadidactisch onderzoek in Nederland.

Het Dudoc-Bèta-programma richt zich specifiek op eerstegraads bevoegde docenten in het voortgezet onderwijs in de vakken biologie, natuurkunde, scheikunde, wiskunde, informatica, NLT (Natuur, Leven en Technologie) en O&O (Onderzoek en Ontwerpen).

Aanvragers vragen een vervangingssubsidie aan om promotieonderzoek te doen. Na toewijzing ontvangt de werkgever van de aanvrager deze middelen om de docent voor 0,6 fte voor vier jaar te vervangen en vrij te stellen ten behoeve van het onderzoek.  Hierbij geldt een standaardbedrag, gebaseerd op de gemiddelde loonkosten voor 0,6 fte voor docenten in het voortgezet onderwijs, van € 47.850 per jaar.

Aanvragen kunnen tot en met 2 december 2021 worden ingediend.

Voor meer informatie zie: https://www.nro.nl/calls/dudoc-beta-2021

Terug naar overzicht