Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

aug
26

Topsector T&U challenge 'Verhoog met techniek de voedselproductie in de kas'

De Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen (T&U) heeft de 'Topsector T&U Innovation Prize' gelanceerd.

Deze zogenaamde challenge richt zich op startups en scale-ups in heel Nederland. De uitdaging is 'ontwikkel een technische innovatie die ervoor zorgt dat de voedselproductie in de kas toeneemt met de laagste input aan bijvoorbeeld water en energie'.

De winnende inzending wint onderzoeksbudget bij Wageningen Research ter waarde van € 25.000, om de innovatie te gaan realiseren. Daarnaast krijgt de winnaar begeleiding op maat van een TU-innovatie-makelaar (20 uur ter waarde van € 2500), die kan helpen bij onder andere de ontwikkeling van een businessplan, het vinden van de juiste partners en het opbouwen van een netwerk in de tuinbouwsector.

Aanmeldingen kunnen tot en met 15 september 2019 per e-mail worden ingediend. Een jury maakt een selectie van de startups en scale-ups die hun idee voor de jury mogen pitchen. De winnaar wordt in november 2019 bekendgemaakt.

Zie voor meer informatie: https://topsectortu.nl/nl/challenge-van-topsector-tu-%E2%80%98verhoog-met-techniek-de-voedselproductie-de-kas%E2%80%99

Terug naar overzicht