Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
26

Twee nieuwe Noord-Hollandse regelingen voor provinciale monumenten gepubliceerd

De provincie Noord-Holland heeft twee nieuwe subsidieregelingen vastgesteld voor het onderhoud en de restauratie van provinciale monumenten.

De publicatie van beide regelingen werd recent al aangekondigd.

Onderhoud van provinciale monumenten
De Uitvoeringsregeling subsidie onderhoud van provinciale monumenten Noord-Holland 2019 (UOPMNH2019) – die de Uitvoeringsregeling onderhoud provinciale monumenten Noord-Holland 2011 (UOPMNH2011) opvolgt – is bedoeld voor eigenaren van provinciale monumenten die onderhoud plegen aan hun monument. Het subsidieplafond voor 2019 is vastgesteld op € 67.000.

Subsidie kan worden verstrekt aan de eigenaar van een monument of een onroerende zaak en aan degene die op eigen kosten onderhoudswerkzaamheden uitvoert aan een monument of een onroerende zaak, mits de eigenaar schriftelijk toestemming voor het te verrichten onderhoud heeft verleend en niet zelf tot onderhoud overgaat.

Subsidie wordt verleend voor onderhoud van:

  • een monument;
  • een onroerende zaak die tot drie jaar voor ontvangst van de subsidieaanvraag was beschermd als provinciaal monument in de provincie Noord-Holland.


De hoogte van de subsidie is 50% van de subsidiabele kosten, met een maximumbedrag van € 18.500.

Aanvragen kunnen doorlopend worden ingediend.

Restauratie provinciale monumenten
De Uitvoeringsregeling subsidie restauratie provinciale monumenten Noord-Holland 2019 (RESTMONNH2019) – die de Uitvoeringsregeling restauratie provinciale monumenten Noord-Holland 2011 (RESTMONNH2011) opvolgt – is bedoeld voor eigenaren van provinciale monumenten (die in oorsprong geen woonhuis zijn), die hun monument willen restaureren. Het subsidieplafond voor 2019 is vastgesteld op € 295.000.

Subsidie wordt verstrekt aan eigenaren van het monument of de onroerende zaak en aan degene die op eigen kosten restauratiewerkzaamheden uitvoert aan monumenten of de onroerende zaak, mits de eigenaar schriftelijk toestemming heeft gegeven.

Subsidie wordt verleend voor de restauratie van:

  • monumenten;
  • onroerende zaken die tot drie voor ontvangst van de subsidieaanvraag waren beschermd als provinciaal monument in de provincie Noord-Holland.


De hoogte van de subsidie is 40% van de subsidiabele kosten, met een maximumbedrag van € 200.000.

Aanvragen kunnen doorlopend worden ingediend.

Terug naar overzicht