Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
26

Nieuwe beurs voor instructeurs uit het mbo die zich verder willen ontwikkelen

De Subsidieregeling instructeursbeurs mbo (IBMBO) is gepubliceerd. Deze nieuwe regeling stelt instructeurs uit het mbo in staat subsidie aan te vragen voor het volgen van een geaccrediteerde bacheloropleiding of associate degree-opleiding.

Voor 2019 is een budget van € 700.000 beschikbaar. Er is een bedrag van € 1,8 miljoen gereserveerd voor de daaropvolgende jaren. Als dit bedrag niet volledig wordt uitgeput, dan kan het resterende bedrag worden ingezet voor de subsidie van zij-instroom in het mbo.

Subsidie kan worden verstrekt aan:

  • een instructeur in het middelbaar beroepsonderwijs voor studiekosten in verband met het volgen van een bachelor of associate degree-opleiding; en
  • het bevoegd gezag voor kosten in verband met het verlenen van studieverlof voor het volgen van een bachelor of associate degree-opleiding aan de instructeur in het middelbaar beroepsonderwijs.


De subsidie wordt telkens voor één studiejaar en voor één opleiding verstrekt. Aan een instructeur wordt ten hoogste driemaal subsidie verstrekt, indien het een opleiding betreft met een totale studielast van meer dan zestig studiepunten.

De subsidie voor studiekosten bestaat uit de kosten van collegegeld (tot een maximum van € 7000), de kosten van studiemiddelen van 10% van het verschuldigde collegegeld (tot een maximum van € 350) en reiskosten van 10% van het verschuldigde collegegeld (tot een maximum van € 350). Het subsidiebedrag voor studieverlof bedraagt € 36,29 per studieverlofuur.

De subsidie voor studiekosten wordt aangevraagd door de instructeur en de subsidie voor studieverlof wordt door de instructeur aangevraagd namens het bevoegd gezag.

Aanvragen kunnen jaarlijks van 1 april tot en met 31 mei, voorafgaand aan het studiejaar waarvoor subsidie wordt gevraagd, worden ingediend bij Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen (DUS-I). In afwijking hierop kan voor het studiejaar 2019/2020 een subsidieaanvraag worden ingediend van 1 september 2019 tot 1 oktober 2019.

Subsidie wordt verdeeld op volgorde van binnenkomst van de aanvragen (maar aanvragers aan wie op basis van deze regeling al voor een eerste of tweede keer subsidie is verleend voor dezelfde opleiding krijgen voorrang).

Terug naar overzicht