Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
26

Fries Mediafonds: toekenningen eerste tender en openstelling tweede tender bekendgemaakt

Op 23 mei 2013 sloot de indientermijn van het Fries Mediafonds. Aan GPTV werd een bijdrage van € 28.500 toegekend. Met live-uitzendingen ontwikkelt het commerciële GPTV zich als tegenhanger van de publieke regionale omroep. Dit is, volgens de provincie, goed voor de pluriformiteit van de Friese media. De Leeuwarder Courant krijgt een bedrag van € 14.040 voor een onderzoek naar de toekomst van de gezondheidszorg, onder meer voor het houden van een grote enquête onder de inwoners.

Voor deze ronde was een bedrag van € 100.000 beschikbaar. Er werden in totaal 17 aanvragen ingediend. Veel aanvragen zijn afgewezen, omdat er niet aan de gestelde voorwaarden werd voldaan. Bovendien zijn twee aanvragen afgewezen, omdat ze ook zonder subsidie uitvoerbaar bleken. Om te voorkomen dat het overgebleven budget niet wordt opgebruikt, is besloten een tweede subsidieronde te openen. Het resterende bedrag is verhoogd, waarmee er voor deze ronde in totaal € 70.000 beschikbaar komt. Aanvragen kunnen worden ingediend van 5 september tot en met 6 november 2013.

Fryslân is de eerste provincie met een eigen mediafonds. De doelstelling van het Fries Mediafonds is het leveren van een bijdrage aan vernieuwing van de persbedrijfstak en journalistieke verdieping in de provincie.

Terug naar overzicht