Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
26

Twee nieuwe openstellingen voor POP3 Flevoland bekendgemaakt

De provincie Flevoland heeft twee nieuwe openstellingen bekendgemaakt voor de Subsidieverordening POP3 provincie Flevoland 2014-2020 (POP3FL).

Het betreft de maatregelen 'Niet-productieve investeringen voor biodiversiteit, natuur, landschap en hydrologische maatregelen PAS' en 'Samenwerking voor innovaties'. Beide maatregelen worden van 1 juli tot en met 27 september 2019 opengesteld voor het indienen van aanvragen.

Niet-productieve investeringen voor biodiversiteit
Op basis van deze openstelling kan subsidie worden verstrekt voor niet-productieve investeringen voor herstel- of inrichtingsmaatregelen voor natuur, landschap, biodiversiteit. Het moet daarbij gaan om investeringen gericht op het ontsnipperen en versterken van enkele specifieke geografische gebieden.

Subsidie kan worden aangevraagd door landbouwers, grondeigenaren, grondgebruikers, landbouworganisaties, natuur- en landschapsorganisaties, provincies, waterschappen, gemeenten en samenwerkingsverbanden van deze partijen.

De subsidie is 100% van de subsidiabele kosten en moet minimaal € 250.000 bedragen. Het subsidieplafond bedraagt € 670.000.

Samenwerking voor innovaties
Vanuit deze openstelling kan subsidie worden verstrekt voor:

  • de oprichting van een projectmatig samenwerkingsverband en het gezamenlijk formuleren van een projectplan gericht op een innovatie en het verder brengen van de proeftuinenaanpak in provincie Flevoland; of
  • de uitvoering van een innovatieproject.


In aanmerking voor subsidie komen de deelnemers van een samenwerkingsverband of de initiatiefnemer van een samenwerkingsverband in wording, dat ten minste één landbouwer bevat of een organisatie die landbouwers vertegenwoordigt.

De subsidie varieert per kostensoort van 25% tot 100% van de subsidiabele kosten. De subsidie moet minimaal € 75.000 en maximaal € 250.000 bedragen. Het subsidieplafond bedraagt € 1,4 miljoen.

Terug naar overzicht