Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
26

Steun voor regionale samenwerking kansengelijkheid in het onderwijs

De Beleidsregels subsidie regionale samenwerking ter bevordering van kansengelijkheid in het onderwijs (RSBKO) zijn gepubliceerd.

Doel van de nieuwe beleidsregels is het stimuleren van het vormen van samenwerkingsverbanden tussen één of meer onderwijsinstellingen en gemeenten ter bevordering van kansengelijkheid (zogenaamde gelijke kansenallianties). Het programma stelt daartoe met gemeenten agenda’s op. In deze agenda’s worden de afspraken omschreven die de gemeente met het ministerie van OCW maakt. Naast bestuurlijke afspraken omschrijft de agenda activiteiten ten behoeve van interventies bij onderwijsinstellingen.

Op basis van de beleidsregels kunnen onderwijsinstellingen subsidie aanvragen voor de in een agenda opgenomen interventies. Voor de beleidsregels is een budget van € 3.920.000 beschikbaar voor 2019. Voor 2020 is het budget vastgesteld op € 3.080.000.

Aanvragen kunnen worden ingediend door bevoegde gezagen van een bekostigde onderwijsinstelling in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs of hoger onderwijs. De onderwijsinstelling moet een samenwerkingsovereenkomst hebben gesloten met de eigen gemeente (deze gemeente moet aangesloten zijn bij het programma Gelijke Kansen), waarin de te subsidiëren interventies zijn opgenomen.

De subsidie bedraagt maximaal 67% van de subsidiabele kosten tot een maximumbedrag van € 140.000 per subsidieaanvraag. Per gelijke kansenalliantie kan ten hoogste eenmaal subsidie worden aangevraagd. Omdat elke aangesloten gemeente slechts aan één agenda kan deelnemen en dus slechts betrokken kan zijn bij één subsidieaanvraag, kan per gemeente ook ten hoogste één aanvraag worden ingediend.

Aanvragen kunnen van 27 juni tot en met 15 oktober 2019 en van 1 januari tot en met 15 oktober 2020 worden ingediend bij de Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen (DUS-I).

Terug naar overzicht