Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
26

Aantal subsidiemodules EZK verlengd én opnieuw of langer open

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft de looptijd van de subsidiemodules Innovatiekredieten (INNOKREDIET), Seed capital technostarters (SCT) en Vroegefasefinanciering (VFF) met vijf jaar verlengd tot juli 2024.

De dit voorjaar al aangekondigde verlenging volgt op de positieve evaluaties van de betreffende subsidiemodules.

Tegelijk met de verlenging van de drie regelingen heeft EZK ook een nieuwe openstelling van de subsidiemodule Vroegefasefinanciering bekendgemaakt. Deze regeling gaat van 1 juli tot en met 1 oktober 2019 open voor aanvragen van academische innovatieve starters, hbo-innovatieve starters en TO2-innovatieve starters. Het subsidieplafond bedraagt € 2,4 miljoen.

Ten slotte is ook de openstellingsperiode van de subsidiemodule Garantie ondernemingsfinanciering energietransitie financieringsfaciliteit (GO ETFF) verlengd tot en met 31 december 2019 (was 30 juni 2019). Eerder was verwacht dat mogelijk per 1 juli 2019 de doelen van deze regeling al via Invest-NL bereikt zouden kunnen worden. Aangezien dat nog niet het geval is, is besloten de openstelling in ieder geval met zes maanden te verlengen.

Terug naar overzicht