Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
26

Nieuw openstellingen voor EFRO OP-Oost aangekondigd

Op 16 juni jl. is de subsidieregeling voor Haalbaarheidsprojecten en innovatieadviesprojecten (onderdeel experimentele ontwikkeling of industrieel onderzoek) geopend. Per 30 juni 2015 gaat de regeling Stimulering innovatieprojecten open. Op die dag wordt door Gedeputeerde Staten van de provincie Gelderland ook het voorstel besproken over de geplande openstellingen van de overige regelingen van het Operationeel Programma Oost voor de periode 2014-2020.

Onder voorbehoud van definitieve goedkeuring zijn de geplande openstellingen:
• de tenderregelingen Stimulering grote innovatieprojecten en Stimulering Proeftuinen gaan 7 juli open en sluiten op 15 september 2015;
• de tender Cluster netwerkregeling gaat 21 juli 2015 open en sluit op 29 september 2015.

Het Operationeel Programma Oost-Nederland (OP OOST) is een gezamenlijk subsidieprogramma van de provincies Overijssel en Gelderland. Het programma heeft betrekking op activiteiten die medegefinancierd worden uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). De uitvoering van het programma is ondergebracht bij de Provincie Gelderland (Managementautoriteit).

Op het niveau van de lansdelen en in samenspraak met Rijk is besloten dat de EFRO-middelen binnen Nederland het beste kunnen worden ingezet op (slechts) twee van de elf thema’s die in de verordening van de Europese Commissie en Raad voor EFRO zijn geformuleerd. De EFRO-middelen worden ingezet op de volgende thema's: innovatiebevordering (thema 1) en de overgang naar een koolstofarme economie (thema 4). Landsdeel Oost kiest daarbinnen voor de inzet op de onderstaande investeringsprioriteiten:

1B: Versterking van onderzoek, technologische ontwikkeling en innovatie;

4F: Ondersteuning van de overgang naar een koolstofarme economie in alle bedrijfstakken.


Met het programma OP OOST ondersteunen beide provincies het MKB direct bij productontwikkeling. Productvernieuwing is de basis voor behoud en vergroting van de concurrentiekracht en daarmee voor behoud van werkgelegenheid in Oost-Nederland.

Terug naar overzicht