Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
26

Kennis en Innovatieagenda 2016-2019 Topsector Chemie ingediend

Begin deze maand is de kennis- en innovatieagenda 2016-2019 (KIA) van de Topsector Chemie bij het Ministerie van Economische Zaken ingediend. Hierin staan de roadmaps van de vier hoofdlijnen van de Topsector Chemie beschreven. Dit zijn chemistry of advanced materials; chemical nanotechnology & devices; chemical conversion, process technology & synthesis en; chemistry of life. De roadmaps beschrijven de ambities en belangrijke focusgebieden waaraan de Topsector Chemie wil samenwerken met kennisinstellingen en de overheid. Een schematische samenvatting van de roadmaps is terug te vinden op de website van de Topsector Chemie.

De komende maanden gaan de topsectoren met kennisinstellingen als NWO en TNO een innovatiecontract opstellen voor 2016 en 2017. Het innovatiecontract vormt het kader waarbinnen de Topsector Chemie chemische innovatie en ontwikkeling stimuleert en ondersteunt met kennis, netwerk en middelen. Het is de bedoeling dat dit contract 5 oktober dit jaar wordt ondertekend. 

Tijdens de Topsector Chemie dag op 1 oktober 2015, zal de Topsector Chemie uitgebreid stilstaan bij de roadmaps, de Kennis- en Innovatieagenda  2016-2019, het innovatiecontract en de successen die behaald zijn binnen de Topsector. Er is dan ook volop ruimte om elkaar te ontmoeten en nieuwe initiatieven te ontplooien. Binnenkort zal er meer informatie over het programma en de locatie van de bijeenkomst bekend worden gemaakt op de website. U kunt nu zich al aanmelden door een mail met uw contactgegevens naar m.kors@tkichemie.nl te sturen.

Terug naar overzicht