Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
26

Europese kennisveld en de Europese Commissie vernieuwen commitment ERA

Op de conferentie 'A new start for Europe: Opening up to an #ERAofInnovation' hebben de Europese Commissie, LERU, CESAER, EARTO, EUA en Science Europe, een verklaring ondertekend waarmee het commitment wordt vernieuwd om de European Research Area te realiseren. De Commissie en de stakeholders herbevestigen hiermee de doelen voor de onderzoeksruimte uit 2012. Ook worden andere belanghebbenden uitgenodigd deel te nemen in het ERA Stakeholders’ Platform.

Dit platform overlegt regelmatig met de Commissie over de ontwikkeling van de Europese onderzoeksruimte en houdt zich onder andere bezig met de toegang tot onderzoeksinfrastructuren. Hiervoor heeft de Commissie deze maand een concepthandvest gepubliceerd. Met dit handvest worden gezamenlijke standaarden voorgesteld voor de toegang tot Europese onderzoeksinfrastructuren.

Voor het eind van 2015 kunnen nieuwe belanghebbenden toetreden tot het Stakeholders’ Platform. De gezamenlijke verklaring is geldig tot eind 2019. Klik hier voor meer informatie.

Terug naar overzicht